KTSO’nun Kasım Ayı Raporu Yorumu

KTSO’nun Kasım Ayı Raporu Yorumu

ABONE OL
4 Aralık 2024 11:12
KTSO’nun Kasım Ayı Raporu Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, odanın Kasım Ayı çalışmalarını içeren raporu geçen hafta paylaştı. Karabük’te her ay yaptığı çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Başkan Çapraz’ın yayımladığı Kasım Ayı raporunu kısaca bir değerlendirmek istedim…

Yeşil Dönüşüm ve Çevre Bilinci Öne Çıkıyor.

KTSO‘nun 70. kuruluş yıldönümünde, çevre dostu bir yaklaşımla oluşturulan 70. Yıl Hatıra Ormanı, sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırma çabalarını gözler önüne seriyor. AB Yeşil Mutabakat kapsamında karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalara yapılan vurgu, hem sanayi hem de toplum için örnek teşkil ediyor. Ancak bu adımların daha geniş katılımla sürdürülmesi ve çevre politikalarının tüm sektörlere yayılması gerekiyor.

Eskipazar Sarı Traverten Taşı: Bir Markalaşma Hikâyesi
Eskipazar sarı traverten taşının coğrafi işaret alması, hem bölgenin tanıtımı hem de ekonomik potansiyel açısından büyük bir başarı. Bu girişim, Karabük’ün doğal kaynaklarını dünya sahnesine taşımak adına önemli bir adım. Ancak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için üretimden pazarlamaya kadar tüm aşamalarda stratejik bir yaklaşım benimsenmeli.

Eğitim ve İstihdam İlişkisi Güçleniyor
KTSO’nun, Türkiye’de ilk kez açılan Haddecilik-İzabe Bölümü öğrencileri için organize ettiği teknik geziler, eğitim ile sanayi arasındaki bağın güçlenmesi adına umut verici. Bu tür projelerin devam ettirilmesi ve daha fazla sektöre yayılması, Karabük’ün sanayi kenti kimliğini pekiştirebilir.

3 Nisan Türkiye Sanayi Günü : Karabük’ün Marka Değerini Artırabilir
3 Nisan’ın Türkiye’de  “Sanayi Günü” olarak kutlanması, Karabük’ün tarihi mirasını ve sanayi kimliğini ulusal düzeyde tanıtma potansiyeline sahip. Ancak bu önerinin hayata geçmesi için daha geniş bir kamuoyu desteği ve merkezi yönetimle iş birliği ve siyasilerin konuyu  sık sık TBMM’de gündeme getirmeleri şart.

2037 Vizyonu: Ortak Hedefler İçin Güçlü Bir Platform
Karabük Kent Vizyonu 2037 çalıştayı, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için bir yol haritası sunuyor. Ancak tabi ki bu tür vizyon çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için kamu, özel sektör ve sivil toplumun daha aktif bir katılım göstermesi şart.

KTSO’nun Başarıları Takdir Ediliyor

Özetle; KTSO’nun çevre duyarlılığı, eğitim projeleri, kariyer odaklı etkinlikler ve coğrafi işaret girişimi gibi somut başarıları takdir ediliyor. Yapılan değerli çalışmalar orta da ama tek bir kişi ya da kurumun  Karabük’ün gelişimi ve kalkınması adına verdiği çaba tabi ki yeterli değil. Sürdürülebilirlik ve vizyon projelerinin daha geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi için sosyal-toplumsal- kurumsal  bilincin gerektiği de bir gerçek…

Karabük İçin Ortak Bilinç Şart.

 Sanayi Günü önerisinin ulusal düzeye taşınması, yeşil dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması ve Eskipazar traverteninin uluslararası pazarda tanıtımı için daha yüksek adımların atılması  ve diğer tüm konular için  Karabük’te  ortak bilincin gelişmesi, tüm yöneticilerin iş birliği içinde , uyum içinde olmasıyla mümkün, vesselam…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP